Hasan Nail Canat Sözleri 
Bizimkiler asıl kaynağı bizde olan bir tiyatronun türünü gidiyor avrupalı'dan tekrar öğrenip türkiye'ye getiriyor. Bu büyük bir cinayettir. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Bizimkiler asıl kaynağı bizde olan bir tiyatronun türünü gidiyor avrupalı'dan tekrar öğrenip türkiye'ye getiriyor. Bu büyük bir cinayettir.


Yorum Yaz

"Hasan Nail Canat - Bizimkiler asıl kaynağı bizde olan bir tiyatronun türünü gidiyor avrupalı'dan tekrar öğrenip türkiye'ye getiriyor. Bu büyük bir cinayettir." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Hasan Nail Canat - Bizimkiler asıl kaynağı bizde olan bir tiyatronun türünü gidiyor avrupalı'dan tekrar öğrenip türkiye'ye getiriyor. Bu büyük bir cinayettir." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Hasan Nail Canat Sözleri

  • Tarihte adı geçen bir fahişenin ya da sahte bir kahramanın hayatı, zirve imkanlarla temsil edilirken, peygamberlerden sonra allah'ın en sevgili kulları olan o yüce insanların hayatlarını kırık dökük temsil etmeye çalışmak onları küçültmekten başka ne işe yarar? gişe hasılatını yükseltmek için hiçbir manevi ölçü tanımayan, öz kızlarını sahneleyerek geçinen kimseler bu işin para kazandığını farkederler de, bir tophane ekibi kurup "hazreti peygamberin hayatı" adıyla turneye çıkarlarsa; bunları nasıl durdurabiliriz ve bunun mesulü kim olur?

    Hasan Nail Canat

  • Biz 6 yıldır binlerce insana ne anlattıysak hepsini necip fazıl'dan öğrendik. Şuur trafiğimizi ondan aldık. Ertuğrul muhsin'in sahnede necip fazıl'ın temsilcisi olduğu zamana ulaşamadık. Ama ihanetle biten bu izdivacın mutluluk anılarını çok okuduk.

    Hasan Nail Canat

  • Sanatın gerçek tarifi, parolamız haline gelen "sanat allah'ı aramaktır". Bu tarifin mana duvarları arasında kaç sanatçı görürseniz mahzun ve yalnızlığa mahkum bırakılmıştır. Şuurlu müslümanların çok değer verdiği, kozmopolitlerin kıskançlıkla diş etlerini yediği, inançsızların ateş püskürüp bir kaşık suda boğmak için fırsat kolladıkları dünyaca meşhur necip fazıl kısakürek bile bu terkedilişin içinde değil midir?

    Hasan Nail Canat

  • Hemen hemen her tiyatro temsilimizin sonunda üstad necip fazıl kısakürek'in sakarya türküsü'nü okudum. O sakarya türküsü'nde bir mısra var ki, beni dehşete düşürür; "siz hayat süren leşler". Ve hayatım boyunca hayat süren leş olmamak için mücadele ettim.

    Hasan Nail Canat

  • Ekmek uğrunda yapılan savaşlar, hayatın devamı için vazgeçilmez değerdir. Ama insanın biricik hedefi ve yaratılış gayesi değildir.

    Hasan Nail Canat

  • Biz kendi sahnemizde batı insanının bunalımını seyrederiz. Seks ve hızlı yaşantı gençliğin ulaşılacak hedefi olarak biliniyor. Manevi değerler ve milli kıymetler sinema ve tiyatroların alay konuları oldu.

    Hasan Nail Canat

  • Avrupa'nın en ünlü eleştiricileri, yazarlara; "sokaktaki adamdan bahsedin" diyorlar. Türk tiyatrosu -her şeyde olduğu gibi- avrupa'yı taklit etmekle görevini yaptığı zannediyor.

    Hasan Nail Canat

  • Allah canımı sahnede alsın.

    Hasan Nail Canat

  • Yahu şimdiye dek hep dram, hep gözyaşı oynadık. Bu arada geriye dönüp bir baktım da, sahneye çıkarmadığımız islam büyüğü de kalmamış.

    Hasan Nail Canat

  • Dünyadaki bütün sular insanı bedenen temizler, ibadet de insanın ruhunu temizler. Hem bedenen hem ruhen temiz olan insanlar cennetin kapısını tekmeyle açar.

    Hasan Nail Canat

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.