İmam Muhammed Bakır Sözleri 
Zulüm üç çeşittir: allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’ın affedeceği zulüm ve allah’ın ondan vazgeçmeyeceği (hesapsız bırakmayacağı) zulüm. Allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’a şirk koşmaktır. Allah’ın affedeceği zulüm, insanın kendisiyle allah arasında. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Zulüm üç çeşittir: allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’ın affedeceği zulüm ve allah’ın ondan vazgeçmeyeceği (hesapsız bırakmayacağı) zulüm. Allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’a şirk koşmaktır. Allah’ın affedeceği zulüm, insanın kendisiyle allah arasında.


Yorum Yaz

"İmam Muhammed Bakır - Zulüm üç çeşittir: allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’ın affedeceği zulüm ve allah’ın ondan vazgeçmeyeceği (hesapsız bırakmayacağı) zulüm. Allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’a şirk koşmaktır. Allah’ın affedeceği zulüm, insanın kendisiyle allah arasında." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "İmam Muhammed Bakır - Zulüm üç çeşittir: allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’ın affedeceği zulüm ve allah’ın ondan vazgeçmeyeceği (hesapsız bırakmayacağı) zulüm. Allah’ın affetmeyeceği zulüm, allah’a şirk koşmaktır. Allah’ın affedeceği zulüm, insanın kendisiyle allah arasında." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer İmam Muhammed Bakır Sözleri

  • Sıla i rahim, amelleri temizler, malları artırır, belayı uzaklaştırır, hesabı kolaylaştırır ve eceli erteler ömrü uzatır.

    İmam Muhammed Bakır

  • Nice insanlar var ki, birbirleriyle karşılaştıklarında: allah düşmanını helak etsin derler; oysa ki onun allah’tan başka bir düşmanı yoktur.

    İmam Muhammed Bakır

  • Üç haslete sahip olan, onların vebalini cezasını çekmedikçe ölmez: zulmetmek, sıla-i rahmi kesmek ve yalan yere yemin etmek ki, allah’a karşı savaşmaktır.

    İmam Muhammed Bakır

  • Marifetsiz yapılan amel kabul olmaz; amelsiz de marifet olmaz. Kim allah’ı tanırsa, marifeti, onu amel etmeye sevkeder; marifeti olmayanın ameli kabul olmaz.

    İmam Muhammed Bakır

  • Sakın tembellik ve sabırsızlık etme. Çünkü bunlar her şerrin anahtarıdır. Tembellik eden hiçbir hakkı eda edemez. Sabırsızlık eden de hiçbir hakka dayanamaz biraz sinirlenmekle haktan el çeker.

    İmam Muhammed Bakır

  • Tevazu: makamından aşağı olan bir yerde oturmaya razı olman, karşılaştığın herkese selam vermen ve haklı olsan bile münakaşayı terketmendir.

    İmam Muhammed Bakır

  • Kişinin başkasında gördüğü bir ayıbı kendisinde görmemesi, terkedemediği bir şeyle başkasını ayıplaması ve kendisini ilgilendiremyen bir şeyle arkadaşını incetmesi, kendisini aldatması için yeterlidir.

    İmam Muhammed Bakır

  • Allah buyuruyor ki: ey ademoğlu! haram kıldığım şeylerden kaçın. Böyle yaparsan insanların en takvalısı olursun.

    İmam Muhammed Bakır

  • Kıyamet günü, pişmanlığı herkesten daha fazla olan, doğru yolu açıklayıp o yolda gitmeyen kimsedir.

    İmam Muhammed Bakır

  • Üç şey, dünya ve ahiret güzelliklerindendir: sana zulüm edeni affetmen, seninle ilişkisini kesenle ilişki kurman ve sana karşı cahillik yapana yumuşak ve olgun davranman.

    İmam Muhammed Bakır

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.