İmam Hasan Askeri Sözleri 
İnsanların en takvalısı, şüpheli olan işlere teşebbüs etmeyen kimsedir. İnsanların en abidi, farzları eda eden kimsedir. İnsanların en zahidi, haramları terkeden kimsedir. İnsanların en çok çaba göstereni, günahları terkeden kimsedir. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

İnsanların en takvalısı, şüpheli olan işlere teşebbüs etmeyen kimsedir. İnsanların en abidi, farzları eda eden kimsedir. İnsanların en zahidi, haramları terkeden kimsedir. İnsanların en çok çaba göstereni, günahları terkeden kimsedir.


Yorum Yaz

"İmam Hasan Askeri - İnsanların en takvalısı, şüpheli olan işlere teşebbüs etmeyen kimsedir. İnsanların en abidi, farzları eda eden kimsedir. İnsanların en zahidi, haramları terkeden kimsedir. İnsanların en çok çaba göstereni, günahları terkeden kimsedir." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "İmam Hasan Askeri - İnsanların en takvalısı, şüpheli olan işlere teşebbüs etmeyen kimsedir. İnsanların en abidi, farzları eda eden kimsedir. İnsanların en zahidi, haramları terkeden kimsedir. İnsanların en çok çaba göstereni, günahları terkeden kimsedir." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer İmam Hasan Askeri Sözleri

  • Allah’ı ve ölümü çok anın. Kur’an’ı çok tilavet edin. Peygamber (sav)’e çok salavat getirin. Çünkü peygamber’e salavat getirmenin on hasenesi (sevabı) vardır. Size yaptığım tavsiyeleri unutmayın. Selamımı size ileterek sizi allah’a emanet ediyorum.

    İmam Hasan Askeri

  • Affedilmeyecek günahlardan biri de, kişinin “keşke, sadece bu günahımdan sorguya çekilsem yani, bu günah önemli değil demesidir. Daha sonra şöyle buyurdular: insanlar arasında şirk, karıncanın karanlık gecede siyah bir deri üzerindeki ayak izinden daha gizlidir.

    İmam Hasan Askeri

  • Bismillahirrahmanirrahim allah’ın ism-i a’zam’ına, gözün siyahının beyazına olan yakınlığından daha yakındır.

    İmam Hasan Askeri

  • Bel kıran musibetlerden biri de, gördüğü iyiliği gizleyen ve kötülüğü açığa vuran komşudur.

    İmam Hasan Askeri

  • Münakaşa etme; yoksa değerin yok olur. Şaka yapma; yoksa başkaları sana karşı cür’et kazanır heybetin sarsılır.

    İmam Hasan Askeri

  • Yanından geçtiğin herkese selam vermen ve mecliste makamından aşağıda oturman tevazudandır.

    İmam Hasan Askeri

  • Mü’min mü’mine bereket, kafire ise hüccettir.

    İmam Hasan Askeri

  • Tevazu, kıskanılmayan bir nimettir.

    İmam Hasan Askeri

  • Allah’ın nimetiyle kuşatılmayan hiçbir bela yoktur.

    İmam Hasan Askeri

  • Öfke, her şerrin anahtarıdır.

    İmam Hasan Askeri

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.