Fakir Baykurt Sözleri 
... Yorulmadım hiçbir zaman  o yoksul sevgili gibi dağ başlarında karda kalmış, darda kalmış yolcular için yazmaktan. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

... Yorulmadım hiçbir zaman o yoksul sevgili gibi dağ başlarında karda kalmış, darda kalmış yolcular için yazmaktan.


Yorum Yaz

"Fakir Baykurt - ... Yorulmadım hiçbir zaman o yoksul sevgili gibi dağ başlarında karda kalmış, darda kalmış yolcular için yazmaktan." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Fakir Baykurt - ... Yorulmadım hiçbir zaman o yoksul sevgili gibi dağ başlarında karda kalmış, darda kalmış yolcular için yazmaktan." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Fakir Baykurt Sözleri

  • “... Dünyada ve bizde gençlik adaletsizliğe baş kaldırmaktır. Onu “demokratik üniversite!” “halka dönük üniversite !” haykırışlarının altında yatan temel istek, bu yamuk, bu adaletsiz durumun değiştirilmesidir.

    Fakir Baykurt

  • “... Dikkate ettiğim noktalar vardır. Adına kadar, kişi adı, yer adı, romanın adı; hepsi inceden inceye düşünülmüş olmalı derim. Hiçbir sorunn çözümünü raslantıya, gelişigüzelliğe bırakmak istemem... Bir romanım ötekine benzemesin isterim. O yüzden kılı kı.

    Fakir Baykurt

  • “... Ben günlük tutmam ama not tutarım. Bir sürü gereci, ayrıntıyı: çağrışım, gözlem, dinleme, duyma yoluyle ufak ufak kağıtlara yazar biriktiririm. Biçim ararım... ”.

    Fakir Baykurt

  • ... Ne tümden bilinçaltı fışkırması, ne de yalnızca bilinçli bir çabadır roman.

    Fakir Baykurt

  • Yaşam, bilinçten bilinçaltına iner. Orada mayalanır, dinlenir, değişir. Etkisi derin, yankısı geniş toplumsal olayların 8-10 yıl geriden gelerek romanlaşması bu yüzdendir. Bilinçaltı birikiminin değişerek bir biçim bulması, bir sanatsal anlatım biçimine e.

    Fakir Baykurt

  • “hareket noktam çoğunlukla ‘yaşam’dır. Yaşam’dan aldığım ‘deney’ ve etkilenim’leri, düşüncelerim ve inançlarımla emiştirerek yazmaya yönelirim. ”.

    Fakir Baykurt

  • “ben 1971 12 mart’ında iki kez gözaltına alındım ve tutuklandım. Yattım içerde. Yargılanmam dört buçuk yıl sürdü. Sonunda aklandım. Yattığım yanımda kar kaldı. 12 eylül 1980’de almanya’daki yazınsal incelemelerimi sürdürürken, şimdi marmaris’te resim boya.

    Fakir Baykurt

  • “almanya’ya göçmemin iki nedeni var; biri can güvenliğimin yok olması. İkinci, 1963’te amerika’dan dönerken bir hafta aralarında kaldığım işçilerimizin yaşamını daha yakından görme isteği... ”.

    Fakir Baykurt

  • “dikenlerin arasından gelmiş bir yazarım ben. Yüzyıllarca karanlıkta bırakılmış köylerin birinden, akçaköy’denim. Ailem yoksuldu. Kırk bayır kırk iki dönüm toprağımız vardı. Birkaç yerde anlattım, anam babam okuma yazma bilmiyordu. Köyümüze geçten geç açı.

    Fakir Baykurt

  • “1929 doğumlu olduğum doğru. Ay, gün bilinmiyordu. Anamla konuştuk. Köyde orak mevsimi. Tarlada sancılanıp eve gelmiş. Haziran ortasıdır... ”.

    Fakir Baykurt

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.