John Maynard Keynes Sözleri 
Ekonomik durgunluğun yenilmesi için gerekirse devlet çukur kazdırıp sonra da o kazdırdığı çukurları doldurtmak durumundadır. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Ekonomik durgunluğun yenilmesi için gerekirse devlet çukur kazdırıp sonra da o kazdırdığı çukurları doldurtmak durumundadır.


Yorum Yaz

"John Maynard Keynes - Ekonomik durgunluğun yenilmesi için gerekirse devlet çukur kazdırıp sonra da o kazdırdığı çukurları doldurtmak durumundadır." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "John Maynard Keynes - Ekonomik durgunluğun yenilmesi için gerekirse devlet çukur kazdırıp sonra da o kazdırdığı çukurları doldurtmak durumundadır." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer John Maynard Keynes Sözleri

  • Lenin, kesinlikle haklıydı. Toplumun var olan temelini devirmenin parayı yok etmekten (başka) daha kesin ve daha zekice bir yordamı, yoktur. Süreç, ekonomi yasasının bütün o gizli güçlerinin yıkımı tarafındadır; ve; bu, milyonda bir kişinin (dahi) teşhis edemeyeceği şekilde olur.

    John Maynard Keynes

  • Lenin; parayı yok etmenin, kapitalist sistemi ortadan kaldırmanın en iyi yöntemi olduğunu söylemiş. Sürekli bir enflasyon artışında; devletler, vatandaşların varlıklarının önemli bir kısmına gizlice/fark ettirmeden el koyabilir. Üstelik böyle el koyma, keyfi el koymaktır; ve, birçokları fakirleşirlerken, bazıları zenginleşir. Servetin bu keyfi düzenlemesi; sadece emniyeti değil, mevcut servet dağılımının adil oluşuna itimadı da sarsar. Haksızca, hatta arzu ve beklentilerinin ötesinde, başlarına devlet kuşu konanlar; enflasyonizmin proleter kadar fakirleştirdiği burjuvazinin nefret objesi, ‘vurguncular’ olurlar. Enflasyon devam edip de, paranın gerçek değeri, aydan aya amansızca dalgalandığında; en nihayet kapitalizmin temelini oluşturan, alacaklı ile borçlunun arasındaki bütün o daimi ilişkiler, nerdeyse anlamsızlaşacak denli kökünden bozulur. Ve; servet edinme yöntemi, piyango ve kumara kadar düşer.

    John Maynard Keynes

  • Uzun vade kavramı olaylara bakışımızı yanlış yönlendirir. Çünkü uzun vadede hepimiz ölmüş olacağız.

    John Maynard Keynes

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.