Tarihi Sözler Sözleri 
‘işte paşam, istanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında istanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan ord. Prof. Dr. Fahrettin kerim gökay’ın, ismet inönü’ye söylediği meşhur söz. 1950 seçimlerinden önce seçim konuşmasını yapan inönü’ye kalabalığı gösteren gökay, ‘işte paşam, istanbul’ demiştir. Ancak seçim, chp açısından bir hüsranla neticelenmiş ve chp o yıl istanbul’dan hiç milletvekili çıkaramamıştır. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

‘işte paşam, istanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında istanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan ord. Prof. Dr. Fahrettin kerim gökay’ın, ismet inönü’ye söylediği meşhur söz. 1950 seçimlerinden önce seçim konuşmasını yapan inönü’ye kalabalığı gösteren gökay, ‘işte paşam, istanbul’ demiştir. Ancak seçim, chp açısından bir hüsranla neticelenmiş ve chp o yıl istanbul’dan hiç milletvekili çıkaramamıştır.


Yorum Yaz

"Tarihi Sözler - ‘işte paşam, istanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında istanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan ord. Prof. Dr. Fahrettin kerim gökay’ın, ismet inönü’ye söylediği meşhur söz. 1950 seçimlerinden önce seçim konuşmasını yapan inönü’ye kalabalığı gösteren gökay, ‘işte paşam, istanbul’ demiştir. Ancak seçim, chp açısından bir hüsranla neticelenmiş ve chp o yıl istanbul’dan hiç milletvekili çıkaramamıştır." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Tarihi Sözler - ‘işte paşam, istanbul’ 1949- 957 tarihleri arasında istanbul valiliği ve belediye başkanlığı yapan ord. Prof. Dr. Fahrettin kerim gökay’ın, ismet inönü’ye söylediği meşhur söz. 1950 seçimlerinden önce seçim konuşmasını yapan inönü’ye kalabalığı gösteren gökay, ‘işte paşam, istanbul’ demiştir. Ancak seçim, chp açısından bir hüsranla neticelenmiş ve chp o yıl istanbul’dan hiç milletvekili çıkaramamıştır." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Tarihi Sözler Sözleri

  • Bir kadında zeka aranılan bir özellik değildir. Önemli olan sadakattir. Benim annem bir dahi değildi ama alman ülküsüne benim gibi üstün bir evlat yetiştirdi!

    Tarihi Sözler

  • ‘70 sente muhtacız. ’ türkiye’nin en çok başbakan olma rekorunu elinde bulunduran siyasisi süleyman demirel’in incilerinden biridir. Türkiye’de 70’lerin sonunda yaşanan ekonomik krize atfen sarf edilmiştir. Demirel, dış ticaret açığındaki artışı ve döviz darboğazını bu sözle ifade etmiştir.

    Tarihi Sözler

  • ‘asmayalım da besleyelim mi?’ 12 eylül askerî darbesinin mimarı ve 7. Cumhurbaşkanı kenan evren, darbenin ardından gerçekleşen idamlar üzerine bu meşhur yorumu yapmıştır. Bu dönemde yaklaşık 7 bin kişinin idamı istenmiş, askerî yargıtay 124 idama hükmetmiş, bunların 50’si infaz edilmiştir.

    Tarihi Sözler

  • ‘allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın’ istiklal marşı şairi mehmed akif ersoy, hastayken, içlerinde yazar tarık us’un da bulunduğu bir grup, ziyaretine gider. Ziyaretçilerden birinin, “istiklal marşı yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?” sorusuna akif bu cevabı verir.

    Tarihi Sözler

  • Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ kanuni sultan süleyman,bir şiirinde yer alan bu beyti, hasta yatağına düştüğünde söylemiş. Beyitte geçen ilk ‘devlet’ ‘makam- mevki’ anlamında kullanılmış, ikinci kez geçen ‘devlet’ ise ‘saadet’ manasında söylenmiştir.

    Tarihi Sözler

  • ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi.

    Tarihi Sözler

  • ‘yaratılanı hoş gör yaradan’dan ötürü’ yunus emre’nin insanlık sevgisi, allah’a olan muhabbetiyle açıklanır.

    Tarihi Sözler

  • ‘sen de mi brütüs?’: roma imparatoru sezar’ın ölümü, kalabalık bir grubun kendisine saldırması sonucu gerçekleşmiştir. İsyancılara karşı bir müddet direnen imparator, kendisini bıçaklayanlar arasında evlatlığı brütüs’ü de görünce bu sözü sarf etmiştir.

    Tarihi Sözler

  • ‘geldim, gördüm, yendim’: roma imparatoru sezar’a ait bu söz, pontus asıllı basforos kralı ıı. Pharnake ile şimdiki tokat’ın zile ilçesinde yapılan savaş sonunda söylenmiş. Galip gelen sezar, roma senatosu’na yolladığı mektupla savaşın neticesini bildirir: “geldim, gördüm, yendim. ”.

    Tarihi Sözler

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.