Sait Başer Sözleri 
Sabır bitecekse, isyan ve nefrette değil; ancak tevekkül ve rızada bitmeli! Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Sabır bitecekse, isyan ve nefrette değil; ancak tevekkül ve rızada bitmeli!


Yorum Yaz

"Sait Başer - Sabır bitecekse, isyan ve nefrette değil; ancak tevekkül ve rızada bitmeli!" hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Sait Başer - Sabır bitecekse, isyan ve nefrette değil; ancak tevekkül ve rızada bitmeli!" Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Sait Başer Sözleri

  • Düşünmek kendini inşâ etme cesâretidir.

    Sait Başer

  • Öfkeye sarılmak, birine atmak için kavradığınız sıcak bir kömür parçası gibidir; yanan aslında sizsinizdir.

    Sait Başer

  • Var oluşun sırrı korkusuz olmaktır. Ne olacağınızdan korkmayın, özünüzün kudretine güvenin. Yalnız, etraftan umut beslemekten çıktığınız an özgürsünüzdür.

    Sait Başer

  • Sen kendin, tüm evrendeki herkes kadar, kendi sevgi ve şefkatini hak ediyorsun.

    Sait Başer

  • Birçok gönüllü insanımız, ideallerinin yüksekliğini ve ulvîliğini gerekçe göstererek, maksada ulaşma adına her yöntemin meşru olabileceğine kendilerini inandırdılar. Halbuki eğri yolda doğru yürünemeyeceğini, hedefin aksi yönüne düşebileceklerini göremediler.

    Sait Başer

  • Kendi içinde egosunun binbir hilesini aşıp ruhaniyetiyle barışmadan, o barışın sıcak huzuruna varmadan aleme nizam vermek hayal.

    Sait Başer

  • İçinden aydın olamayanın dışı aydın olsa ne olur!

    Sait Başer

  • Bazen bilgi yusuf'un kuyusuna dönüyor! hikmetine ulaşılmamış duyuş ve düşünüşlerden meydana gelen bir "kuyu"!

    Sait Başer

  • Başkalarının aklı ve tecrübesi" ile "kişilik" sahibi olunamaz!

    Sait Başer

  • İnsanın kendi özünde allah'ın sesini duyması vicdanla mümkündür. İçinde allah'ı bulma hâlidir vicdan. Ve insan ister devlet adamı olsun, ister hâkim, ister san'atkâr olsun, ister mütefekkir, işadamı, esnaf... İlâhî varlığın, özündeki mevcudiyetini unutmadıkça insandır.

    Sait Başer

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.