Nizamülmülk Sözleri 
Mazdek, ‘mal insanlar arasında ortaktır’ diyordu. Çünkü insanlar, tanrı’nın kulları ve adem’in çocuklarıdır. Her biri ihtiyacına göre ötekinin malını kullanmalı ve hiç kimse bu haktan yoksun kalmamalıdır. Herkes malca eşit olmalıdır. Mazdek’in bu sözleri. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Mazdek, ‘mal insanlar arasında ortaktır’ diyordu. Çünkü insanlar, tanrı’nın kulları ve adem’in çocuklarıdır. Her biri ihtiyacına göre ötekinin malını kullanmalı ve hiç kimse bu haktan yoksun kalmamalıdır. Herkes malca eşit olmalıdır. Mazdek’in bu sözleri.


Yorum Yaz

"Nizamülmülk - Mazdek, ‘mal insanlar arasında ortaktır’ diyordu. Çünkü insanlar, tanrı’nın kulları ve adem’in çocuklarıdır. Her biri ihtiyacına göre ötekinin malını kullanmalı ve hiç kimse bu haktan yoksun kalmamalıdır. Herkes malca eşit olmalıdır. Mazdek’in bu sözleri." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Nizamülmülk - Mazdek, ‘mal insanlar arasında ortaktır’ diyordu. Çünkü insanlar, tanrı’nın kulları ve adem’in çocuklarıdır. Her biri ihtiyacına göre ötekinin malını kullanmalı ve hiç kimse bu haktan yoksun kalmamalıdır. Herkes malca eşit olmalıdır. Mazdek’in bu sözleri." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Nizamülmülk Sözleri

  • Ordu, devlet başkanının emrine her zaman amade olmalıdır.

    Nizamülmülk

  • Bütün insanların kabiliyetlerine göre bir işi olmalı, bunun aksine hareket edilmesine padişah izin vermemeli.

    Nizamülmülk

  • İnsanın mükemmelliği ve aklı kızmasındadır; eğer kızarsa kızgınlığın aklına değil aklının kızgınlığına galip gelmesi lazımdır.

    Nizamülmülk

  • İlmin değeri de diğer mumların kendisinden ışık aldığı enerji kaynağına benzer.

    Nizamülmülk

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.