Gautama Buddha Sözleri 
Hınca hınçla cevap verilirse, hınç ortadan kalkar mı? Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Hınca hınçla cevap verilirse, hınç ortadan kalkar mı?


Yorum Yaz

"Gautama Buddha - Hınca hınçla cevap verilirse, hınç ortadan kalkar mı?" hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Gautama Buddha - Hınca hınçla cevap verilirse, hınç ortadan kalkar mı?" Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Gautama Buddha Sözleri

  • Vejetaryen olmak, nirvanaya ulaşan bir yolda bir adımdır.

    Gautama Buddha

  • Ölüm, bilginin son bulması, isteğin bitmesidir.

    Gautama Buddha

  • Ne ateş, ne su, ne de rüzgâr iyi edimlerin kutsallığını zedeleyemez ve bu kutsal şeyler tüm dünyayı aydınlatır.

    Gautama Buddha

  • Kendine bir ışık ol, kendini gerçeğin içine doğru tut.

    Gautama Buddha

  • Fiziksel objelerin aslında kendilerinden gerçekliklerinin olmadığını öğretiyorum, bunların ancak zihnin ürünleri olduğunu söylüyorum, aslında hepsi bir hayaldir. Bunların duyularla algılandığı ve ayırt edildiği doğrudur fakat aslında diğer yandan hiçbirinin kendiliğinden kendi doğaları, gerçeklikleri yoktur. Onlar gerçekte görülmüyorlar ama zihin tarafından ‘tasarımlanıyorlar’. Bir bakıma kavranabiliyorlar ama bir bakıma da gerçekte kavranamıyorlar.

    Gautama Buddha

  • Buddha denizinin kıyıları yoktur.

    Gautama Buddha

  • Bu dünyayı yaratan, zihninizdir.

    Gautama Buddha

  • Aile, zihinlerin bir araya geldiği bir yerdir. Eğer zihinler birbirlerini severlerse ev bir çiçek bahçesi kadar güzel olur. Ama zihinler birbirleriyle uyum içinde olmazlarsa, bahçeyi darmadağın edecek bir fırtına oluşur.

    Gautama Buddha

  • İnsan hayatı aslında acılardan ibarettir; bu acıların sebebi bencil ve doymak bilmez isteklerdir; insanın bencilliği ve istekleri sona erdirilebilir; sonuçta bütün bu doymak bilmez arzu ve iştah ortadan kaldırıldığında, ulaşılan durum nirvana olarak adlandırılır. Bencillik ve isteklerden kaçışın yöntemi, "sekiz katlı asil yol" diye adlandırılır: doğru görüş, doğru niyet, doğru konuşma, doğru hareket, doğru geçim kaynağı, doğru çaba, doğru düşünme ve doğru meditasyon.

    Gautama Buddha

  • Kimse 'nasıl olsa bana zararı dokunmaz' diyerek küçücük de olsa kötülük düşünmesin. Su damlalarının damlaya damlaya su kabını doldurması gibi,budala kimse de azar azar toplayarak kendini kötülükle doldurur.

    Gautama Buddha

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.