İmam Rabbani Sözleri 
Gençlik çağının kıymetini biliniz! bu kıymetli günlerinizde, islâmiyet bilgilerini öğreniniz ve bu bilgilere uygun yaşayınız! kıymetli ömrünüzü faydasız, boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Gençlik çağının kıymetini biliniz! bu kıymetli günlerinizde, islâmiyet bilgilerini öğreniniz ve bu bilgilere uygun yaşayınız! kıymetli ömrünüzü faydasız, boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz.


Yorum Yaz

"İmam Rabbani - Gençlik çağının kıymetini biliniz! bu kıymetli günlerinizde, islâmiyet bilgilerini öğreniniz ve bu bilgilere uygun yaşayınız! kıymetli ömrünüzü faydasız, boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "İmam Rabbani - Gençlik çağının kıymetini biliniz! bu kıymetli günlerinizde, islâmiyet bilgilerini öğreniniz ve bu bilgilere uygun yaşayınız! kıymetli ömrünüzü faydasız, boş şeyler arkasında, oyun ve eğlence ile geçirmemek için uyanık olunuz." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer İmam Rabbani Sözleri

  • Dünyâyi ele geçirmek için âhireti vermek ve insanlara yaranmak için allahü teâlâyi bırakmak ahmaklıktır.

    İmam Rabbani

  • Fazladan nafile ibadet yapmaktansa, günahlardan sakınmak daha efdaldir. Tıpkı bir farzın edasının, binlerce nafileden üstün olduğu gibi.

    İmam Rabbani

  • Dini hükümleri kendi aklıyla anlamak ve aklı ona rehber etmek isteyen, peygamberliğe inanmamış olur. Onunla konuşmak akıl işi değildir.

    İmam Rabbani

  • İyi biliniz ki, bid'at sahibi ile konuşmak, kâfirle arkadaşlık etmekten, katkat daha fenadır. Yetmişiki türlü bid'at sahibi vardır. Bunların içinden en kötüsü, peygamberimizin eshâbına düşmanlık edenlerdir.

    İmam Rabbani

  • Eshâb-ı kirâm arasındaki uygunsuzluklar ve muhârebeler iyi düşünceler ve olgun görüşler ile idi. Nefsin arzuları ile ve cehâlet ile değildi. İlm ile idi. İctihâd ayrılığından idi.

    İmam Rabbani

  • Varlıkların en üstünü insandır. Mahlûkların en aşağısı, en kötüsü de, yine odur. Çünkü, âlemlerin rabbinin sevgilisi olan muhammed mustafâ insan olduğu gibi, âlemlerin rabbinin düşmanı olan ebû cehl bin hişâm da insandır.

    İmam Rabbani

  • Mübahları gelişi güzel kullanan, şüpheli şeyleri yapmağa başlar. Şüphelileri yapmak da harama yol açar.

    İmam Rabbani

  • Kurtulmanın tek çaresi vardır, o da kurtulanlarla beraber olmaktır.

    İmam Rabbani

  • Bir farzı vaktinde yapmak, bin sene nâfile ibâdet yapmaktan daha çok faydalıdır.

    İmam Rabbani

  • Farzı bırakıp, nâfile ibâdetleri yapmak boşuna vakit geçirmektir.

    İmam Rabbani

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.