Muhiddin Arabi Sözleri 
Bilmediklerini bilenden öğren. Bildiklerini de bilmeyenlere öğret. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Bilmediklerini bilenden öğren. Bildiklerini de bilmeyenlere öğret.


Yorum Yaz

"Muhiddin Arabi - Bilmediklerini bilenden öğren. Bildiklerini de bilmeyenlere öğret." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Muhiddin Arabi - Bilmediklerini bilenden öğren. Bildiklerini de bilmeyenlere öğret." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu isme toplamda 1 yorum yapılmıştır.

Umut Gunes
12.07.2015

Gideceğim yerin otobüs plaka sını öğrenmek istiyorum.

Diğer Muhiddin Arabi Sözleri

  • Allah sana servet ihsan etmişse, onu allah'ın razı olacağı yerlere sarfet. Însan, nimeti arttıkça, şükrünü artırmalı. Şükür etmeyenlerin kalbine dalgınlık gelir. Bunların dilleri zikrullaha, kalpleri de huzura kavuşamaz.

    Muhiddin Arabi

  • Hakikat erbabının ifadeleri ya vecdlerinin coşkunluğu sebebiyle ya da müridi irşâd etmek kastıyladır. Birincisi sülûk ehlinin, ikincisi ise tahkik ve temkin ehlinin hâlidir.

    Muhiddin Arabi

  • Söz ve ibareler dinleyenler topluluğu için azık mesabesindedir. Senin o azıktan nasibin ancak yediğin kadarıdır.

    Muhiddin Arabi

  • İnsanlardan bir şeyler almak için elini uzatma. Ancak onların sûretinde verenin allah teâlâ olduğunu görürsen alabilirsin. Bu takdirde de ilmin sana mubah kıldığı kadarını al.

    Muhiddin Arabi

  • Bazen ârif kişi ihtiyacını allâh’a bile arz etmekten hayâ eder. Çünkü onun takdiriyle yetinmektedir. Bu böyleyken allâh’ın kullarına nasıl olsun da arz-ı ihtiyaç etsin.

    Muhiddin Arabi

  • Bir kişi kendi ihsan ve iyiliğinin bolluğundan bahsedip duruyorsa elinden çıkıveren bir kötülük onu mahcup edip susturuverir. Ama allâh’ın ona ihsanının bolluğundan bahsedip duran kişi, elinden kötülük de zuhur etse susmaz allâh’ın ihsanından bahsetmeye d.

    Muhiddin Arabi

  • Cenâb ı hak sürekli olarak bir işi senin için neticelendirip semerelendiriyorsa, bu, allah teâlâ’nın seni o iş üzere ikâme ettiğinin delilidir.

    Muhiddin Arabi

  • Farz ibadetlerin îfâsı, sen onları erteleyip durmayasın diye belli vakitlerle sınırlandırılmış; senin irade payın olsun diye de genişçe bir zamana yayılmıştır.

    Muhiddin Arabi

  • Vasıflarını o’nun sıfatlarından yardım gelecek şekilde tahakkuk ettir. Zilletini o’nun izzetini celbedecek şekilde, acziyetini o’nun kudretinden imdat gelecek şekilde ve zaafını o’nun havl ve kuvvetinden yardım görecek sûrette düzelt ve tahakkuk ettir.

    Muhiddin Arabi

  • Allah teâlâ, kulların sâlih amel işleme arzusunun az olduğunu bildiği için ibadeti farz kılmış ve onları farziyet zincirlerine vurarak cennetine sevk etmiştir.

    Muhiddin Arabi

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.