Mehmet Emin Ceylan Sözleri 
Beynin elektriksel olarak zemin aktivitesi, istirahat halinde dünya'dan alınan duyumlara karşılık gelen bir elektriksel aktivite olabilir mi? Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Beynin elektriksel olarak zemin aktivitesi, istirahat halinde dünya'dan alınan duyumlara karşılık gelen bir elektriksel aktivite olabilir mi?


Yorum Yaz

"Mehmet Emin Ceylan - Beynin elektriksel olarak zemin aktivitesi, istirahat halinde dünya'dan alınan duyumlara karşılık gelen bir elektriksel aktivite olabilir mi?" hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Mehmet Emin Ceylan - Beynin elektriksel olarak zemin aktivitesi, istirahat halinde dünya'dan alınan duyumlara karşılık gelen bir elektriksel aktivite olabilir mi?" Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Mehmet Emin Ceylan Sözleri

  • Nörolojik belirtiler veren paraneoplastik sendromlar gibi, psikiyatrik belirtiler veren ve beyni antikorlar aracılığıyla etkileyen paraenfeksiyöz sendromlar olabilir mi? örneğin pandas bunlardan biriyse benzeri başka tablolar olamaz mı?

    Mehmet Emin Ceylan

  • Klinikte yalnızca duygudurum bozukluklarında değil, neredeyse bütün bozukluklarda düşük dozda da olsa bir anti epileptik eklemek tedaviye ek katkı yapıyor, acaba psikiyatrik bozuklukların hemen tamamı bir elektriksel dezorganizasyonla beraber mi ilerliyor.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Rahatlık fizyolojik olarak "danger signal" den kurtarıp kendini otomatik olarak "safety signal"e bırakmakla geliyorsa, mutluluk "safety signal" arayarak değil, "danger signal" ihtimalini azaltarak sağlanır.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Bilindiği gibi şizofrenler "prepulse inhibition" yapamıyorlar, bu demektir ki bu insanlar etrafta olup bitenlerle ilgili hiçbir seçim yapamadan yaşıyorlar, iflas bundan oluyor, acaba onların beyninde gaba gibi bir engelleyici mi eksik bulunuyor?

    Mehmet Emin Ceylan

  • Asetil kolinin depresiflere benzer olarak rem latensini kısalttığını biliyoruz, hatta bu nedenle kolinomimetiklerin depresyon modeli yaratmakta kullanıldığı da görülmüştür; şizofren hastalar çok fazla sigara içtiklerine göre acaba onların rem latensi kısalıp rem süre ve sayıları artıyor mu?

    Mehmet Emin Ceylan

  • Psikiyatrik bozukluklar açısından azınlıkların daha seyrek ve fakat daha şiddetli ve uzun ataklar geçirdikleri yönünde bulgular var; bu sanırım kişinin hem riskli yaşam olaylarından uzak durduğunu hem de zor koşullarda kendi potansiyelini sonuna kadar kullandığını gösterir ki, hastalandığında da kişi artık kullanacak potansiyelinin kalmadığı inancıyla kendini bırakır.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Kızlarına da bu yapıyı depresyona aşırı yatkınlık biçimde aktardıkları yönündedir.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Hastalıkların birikme etkisi olduğunu biliyoruz, birkaç defa depresyon atağı geçirenlerin sonunda daha şiddetli ve daha uzun ataklar geçirmeye başlayacağı aşikardır; düşüncem bu birikimi almış babaların oğullarına.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Obsesif kompulsif bozuklukta yapıp yıkmak ve yeniden kurmak(undoing) bu kişilerin işleyen belleklerinin(working memory) zayıf kapasiteli olmasından kaynaklanabilir, düşük kapasiteyle işlem yapmanın etkili yolu, her aşamada gözden geçirerek ilerlemektir.

    Mehmet Emin Ceylan

  • Bir insan kendine karşı bir başkalaşım gerçekleştirdiği an benliğini kurar, kendinin içinde kaldığı durumda benlik geliştirecek bir ayrışmadan söz edemeyiz. Nöronların bir üst organizasyona ihtiyaç duyması için bir alt organizasyonu iyi biçimde tamamlamaları gerekir. Sinir hücreleri, nükleuslar, pleksuslar, bölgesel organizayonlar, loblar, hemisferler ve nihayet beyin kendi iç organizasyonunu iyi biçimde tamamlar ve sonrasında benliğe gereksinim duyar. İnsanın benliğini kurması ve "ben" demesi çok iyidir, çünkü ancak bu durumda tabiatın zorlamalarından kurtulmuş olur.

    Mehmet Emin Ceylan

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.