Bayburtlu Zihni Sözleri 
Vardım ki yurdundan ayak götürmüş yavru gitmiş ıssız kalmış otağı camlar şikest olmuş meyler dökülmüş sakiler meclisten çekmiş ayağı
hangi bağda bulsam ben o marali hangi yerde görsem çeşm-i gazali avcılardan kaçmış ceylan misali geçmiş dağdan dağa yoktur durağı
laleyi sünbülü gülü har olmuş zevk u şevk ehlini ah ü zar almış süleyman tahtını sanki mar almış gama tebdil olmuş ülfetin çağı
zihni dehr elinden her dem gam ağlar vardım ki bağ, ağlar bağban ağlar sümbüller perişan güller kan ağlar şeyda bülbül terk edeli bu bağı. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Vardım ki yurdundan ayak götürmüş yavru gitmiş ıssız kalmış otağı camlar şikest olmuş meyler dökülmüş sakiler meclisten çekmiş ayağı hangi bağda bulsam ben o marali hangi yerde görsem çeşm-i gazali avcılardan kaçmış ceylan misali geçmiş dağdan dağa yoktur durağı laleyi sünbülü gülü har olmuş zevk u şevk ehlini ah ü zar almış süleyman tahtını sanki mar almış gama tebdil olmuş ülfetin çağı zihni dehr elinden her dem gam ağlar vardım ki bağ, ağlar bağban ağlar sümbüller perişan güller kan ağlar şeyda bülbül terk edeli bu bağı.


Yorum Yaz

"Bayburtlu Zihni - Vardım ki yurdundan ayak götürmüş yavru gitmiş ıssız kalmış otağı camlar şikest olmuş meyler dökülmüş sakiler meclisten çekmiş ayağı hangi bağda bulsam ben o marali hangi yerde görsem çeşm-i gazali avcılardan kaçmış ceylan misali geçmiş dağdan dağa yoktur durağı laleyi sünbülü gülü har olmuş zevk u şevk ehlini ah ü zar almış süleyman tahtını sanki mar almış gama tebdil olmuş ülfetin çağı zihni dehr elinden her dem gam ağlar vardım ki bağ, ağlar bağban ağlar sümbüller perişan güller kan ağlar şeyda bülbül terk edeli bu bağı." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Bayburtlu Zihni - Vardım ki yurdundan ayak götürmüş yavru gitmiş ıssız kalmış otağı camlar şikest olmuş meyler dökülmüş sakiler meclisten çekmiş ayağı hangi bağda bulsam ben o marali hangi yerde görsem çeşm-i gazali avcılardan kaçmış ceylan misali geçmiş dağdan dağa yoktur durağı laleyi sünbülü gülü har olmuş zevk u şevk ehlini ah ü zar almış süleyman tahtını sanki mar almış gama tebdil olmuş ülfetin çağı zihni dehr elinden her dem gam ağlar vardım ki bağ, ağlar bağban ağlar sümbüller perişan güller kan ağlar şeyda bülbül terk edeli bu bağı." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Bayburtlu Zihni Sözleri

  • Yıkmış çadırların göç etmiş leyla vardım ki boş kalmış yar otakları dağı mesken etmiş biçare mecnun akıtmış gözünden kan ırmakları zeyd ile göndermiş leyla'ya name dedi iyi getirdim ağyarı kama akıbet yar oldun ibniselama neyledin ettiğin o misakları zihni'yim akıttım didem yaşların yedi yıl bekledim bulak başların dağıt bu derneği sav savaşların bozuldu kabail ittifakları.

    Bayburtlu Zihni

  • Uzun müddet haber yoktur sılamdan her posta geldikçe gönlüm yerinir haber yok evlad ü ayal, anamdan can postanelere varır sürünür kör olsun gurbetin kahrı bitmedi gidemem vatana çilem yetmedi gül de taksam bülbülümüz ötmedi altın kafes olsa viran görünür bahar geldi seyran için iline herkes sevdiğim takmış koluna zihniya gurbetin gider yoluna hasretli sîneme hicran sarınır.

    Bayburtlu Zihni

  • Seni bağı iremden mi kaçırmış melek misin asumandan mı geliş gittikçe şevketin şanın yücelmiş bilmem tahtı süleyman'dan mı geliş hüsn ile bugün yusufi devransın ne incisin ne mercansın ne cansın korkarım fitneli ahır zamansın mehdi misin ısfahandan mı geliş güzel sevmek olmuş zihni'ye adet ne bağda ser çektin ey servi kamet sormak ayıp olmasın a çeşmi afet mülki lali bedahşandan mı geliş.

    Bayburtlu Zihni

  • Saba gider isen bizim diyare benim vasfı halim o yare söyle lalenin bağrında bir ise yare benimki erişti hezara söyle bülbül bir gül için çekerse zarı halini arzeder yüz yüze bari ya ben görmemişim o şuh didarı bıraktı bu garip diyare söyle pervane perrini yaktıysa nare ya ben yaktım vücudumu yekpare zihniya mansur'u çektiyse dare ben esirim zülfü nigare söyle.

    Bayburtlu Zihni

  • Katip sen yaz saba sen de kerem kıl götür arzıhalim yare tez elden naziktir efendim nezahetli bil gönderelim o dildara tez elden katip çok uzatma sarfı imlayı hemen yaz derdime iste davayı kerem et bekletme bad-ı sabayı azmeylesin o diyara tez elden hasretli dideme nem mi gönderir hicran mı gönderir gam mı gönderir kendi mi gelir merhem mi gönderir zahm-ı dil-i zihni'zara tez elden.

    Bayburtlu Zihni

  • Bâd-ı sabâ selâm söyle o yâra ya gelsin ya gidek o diyara biz kâtip, arzıhâlim yaz ki canana ayrılalı düştük ah ü zâra biz kâtip, arzıhâlim arşa dayandı can gurbette hasret nârına yandı herkes sevdiğinden doydu, usandı neden kaldık böyle bahtı kara biz namem hem okusun hem yâr ağlasın aşk oduna düşsün nâçar ağlasın sînesini dövsün her bâr ağlasın desin ki zulmettik zihnî'zâra biz.

    Bayburtlu Zihni

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.