Mihail Bakunin Sözleri 
En başta, ilâhiyatın ilâhî zorbalığına, tanrı'nın hayaline başkaldırmak gerekir. Gökyüzünde bir efendimiz bulunduğu sürece yeryüzünde kölelikten kurtulamayız. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

En başta, ilâhiyatın ilâhî zorbalığına, tanrı'nın hayaline başkaldırmak gerekir. Gökyüzünde bir efendimiz bulunduğu sürece yeryüzünde kölelikten kurtulamayız.


Yorum Yaz

"Mihail Bakunin - En başta, ilâhiyatın ilâhî zorbalığına, tanrı'nın hayaline başkaldırmak gerekir. Gökyüzünde bir efendimiz bulunduğu sürece yeryüzünde kölelikten kurtulamayız." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Mihail Bakunin - En başta, ilâhiyatın ilâhî zorbalığına, tanrı'nın hayaline başkaldırmak gerekir. Gökyüzünde bir efendimiz bulunduğu sürece yeryüzünde kölelikten kurtulamayız." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Mihail Bakunin Sözleri

  • Bir insanın özgürlüğünün bir başka insanın özgürlüğüyle sınırlandığı doğru değildir. İnsan, tümüyle hemcinslerinin serbest rızasıyla akseden ve tanınan kendi özgürlüğünce gerçekten özgürdür, onların özgürlüğünde doğrulama ve genişleme bulur. İnsan yalnızc.

    Mihail Bakunin

  • Devler devliklerini ancak suç işleyerek sürdürebilir, zayıflar ise devlerin gözünde zayıflıkları ölçüsünde erdemli kabul edilirler.

    Mihail Bakunin

  • Yok etme tutkusu aynı zamanda yaratıcı bir tutkudur.

    Mihail Bakunin

  • Olumlular, olumlu kaldıkça, ben olumsuzum.

    Mihail Bakunin

  • Voltaire'in sözünü tersine çevirerek diyorum ki, eğer tanrı gerçekten varsa, onu yok etmek gerekir.

    Mihail Bakunin

  • En ateşli devrimciyi alın, ona mutlak iktidar verin, bir yıl içinde çar'dan daha beter olacaktır.

    Mihail Bakunin

  • Eğer oy hakkı bir şeyi değiştirebilecek olsaydı, o hak da verilmezdi.

    Mihail Bakunin

  • Her emir özgürlüğün suratında patlayan bir tokattır.

    Mihail Bakunin

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.