Jose Ortega Y Gasset Sözleri 
İnsanın ruhsal açıdan yorumlanması, raslantının payını ve insan yaşamına karışan mekanik olayları abartma eğilimine dayanır. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

İnsanın ruhsal açıdan yorumlanması, raslantının payını ve insan yaşamına karışan mekanik olayları abartma eğilimine dayanır.


Yorum Yaz

"Jose Ortega Y Gasset - İnsanın ruhsal açıdan yorumlanması, raslantının payını ve insan yaşamına karışan mekanik olayları abartma eğilimine dayanır." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Jose Ortega Y Gasset - İnsanın ruhsal açıdan yorumlanması, raslantının payını ve insan yaşamına karışan mekanik olayları abartma eğilimine dayanır." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Jose Ortega Y Gasset Sözleri

  • Evin hanımı, hizmetçinin aklının başka yerde olduğuna dikkat etmeye başlayınca kızın aşık olduğunu anlar. Zavallı hizmetçinin dikkatı, çevresindeki nesnelere yönelme özgürlüğünü yitirmiştir artık.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Aşık olduğunuzda dikkatinizi başka bir insana isteyerek yoğunlaştırırız; ama yaşamın gerektirdiği zorunluluklarda dikkatın bir yere saplanması, isteğimizin tersine dışarıdan dayatılan bir zorunluluktur.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Gerçeğin tersine, düşündüklerimiz ve duyduklarımız birbirinden kopuk, çelişik ve çok biçimlidir.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Kitle insanı mantığa kulak vermez; yalnızca başı derde girince öğrenir.

    Jose Ortega Y Gasset

  • İnsan sistemi kendiliğindenliğin yerine tümüyle geçebilseydi, kişiliğinin gölgeli derinliklerine dalmak için hiç bir neden kalmazdı.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Nerede ortaya çıkarsa çıksın erme durumundaki çoşku insanın, dünyanın ve kendisinin dışında olmasına dayanır.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Seveni kurtarabilecek tek şey dıştan gelecek şiddetli bir şok, ona zorla dayatılacak bir tedavidir.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Ben benligimle ortamımın toplamıyım.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Çek onları bir kenara, sevgilim, çünkü ben uçuş halindeyim.

    Jose Ortega Y Gasset

  • Aşık olan bir insanın ruhu, kapalı kalmış hasta odasının kokusunu taşır - bu odanın havası, bayatlamış nefes kokusuyla doludur.

    Jose Ortega Y Gasset

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.