Namık Kemal Sözleri 
Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini? atatürk'ün bu soruya cevabı: vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; bulunur kurtaracak baht-ı kara mâderini! Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini? atatürk'ün bu soruya cevabı: vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; bulunur kurtaracak baht-ı kara mâderini!


Yorum Yaz

"Namık Kemal - Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini? atatürk'ün bu soruya cevabı: vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; bulunur kurtaracak baht-ı kara mâderini!" hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Namık Kemal - Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; yok mudur kurtaracak bahtı kara mâderini? atatürk'ün bu soruya cevabı: vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; bulunur kurtaracak baht-ı kara mâderini!" Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Namık Kemal Sözleri

  • Kimse takdir edemez alemde kendi mahiyetini reyi ile/münferit vasıta-i rüyet iken göremez kendini dide bile (kimse kendi niteliğini kendi görüşüyle algılayamaz. Tek görme organı göz olduğu halde gözün kendini göremediği gibi.

    Namık Kemal

  • Ne efsunkâr imişsin ah, ey dîdar-ı hürriyet; esir-i aşkın olduk, gerçi kurtulduk esaretten.

    Namık Kemal

  • Köpektir zevk alan sayyad-ı bi insafa hizmetten.

    Namık Kemal

  • Ne mümkün zulm ile bidad ile imha-i hürriyet.

    Namık Kemal

  • Vatan, bize kılıcımızın ekmeğidir.

    Namık Kemal

  • İnsan vatanı sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı vatan sayesinde kaimdir.

    Namık Kemal

  • Ülkedeki ahlak bunalımının bir kaynağı da; ana babanın çocuk eğitiminde tuttukları yoldur.

    Namık Kemal

  • Yüksel ki yerin bu yer değildir,.

    Namık Kemal

  • Usanmaz kendini insan bilenler halka hizmetten.

    Namık Kemal

  • Ne mal iledir beyim ululuk, kemal iledir.

    Namık Kemal

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.