Zeynel Abidin Sözleri 
Birisi, imam'ın huzurunda: allah'ım, beni kullarına muhtaç kılma.  dediğinde şöyle buyurdu: öyle değildir. Çünkü insanlar birbirlerine muhtaçtır; fakat sen şöyle de: allah’ım beni kötü kullarına muhtaç kılma. . Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Birisi, imam'ın huzurunda: "allah'ım, beni kullarına muhtaç kılma. " dediğinde şöyle buyurdu: "öyle değildir. Çünkü insanlar birbirlerine muhtaçtır"; fakat sen şöyle de: "allah’ım beni kötü kullarına muhtaç kılma. ".


Yorum Yaz

"Zeynel Abidin - Birisi, imam'ın huzurunda: "allah'ım, beni kullarına muhtaç kılma. " dediğinde şöyle buyurdu: "öyle değildir. Çünkü insanlar birbirlerine muhtaçtır"; fakat sen şöyle de: "allah’ım beni kötü kullarına muhtaç kılma. "." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "Zeynel Abidin - Birisi, imam'ın huzurunda: "allah'ım, beni kullarına muhtaç kılma. " dediğinde şöyle buyurdu: "öyle değildir. Çünkü insanlar birbirlerine muhtaçtır"; fakat sen şöyle de: "allah’ım beni kötü kullarına muhtaç kılma. "." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer Zeynel Abidin Sözleri

  • Münezzehtir o allah ki, nimeti itiraf etmeyi hamd ve şükretmekten aciz kalmayı itiraf etmeyi de şükür saymıştır.

    Zeynel Abidin

  • Allah katında, onu tanımaktan sonra, karın ve tenasül organın iffetini korumaktan daha sevimli bir şey yoktur. Yine allah nezdinde, ondan bir şey dilenilmesi kadar sevimli hiçbir şey yoktur.

    Zeynel Abidin

  • Üç şey ma'minin kurtarıcısıdır: dilini insanlardan ve onların gıybetini yapmaktan korumak, dünya ve ahireti için yararlı olan şeylerle meşgul olmak, günahlarından dolayı çok ağlamak.

    Zeynel Abidin

  • Geliri miktarınca infak etmek, zenginliği miktarınca ailesinin refahını sağlamak, kendisi hakkında insanlara hak vermek ve selam vermekte öne geçmek müminin sıfatlarındandır.

    Zeynel Abidin

  • Nice aldanmış mağrur kimseler vardır ki, boş şeylerle meşgul olup sevinçle sabahlarlar ve allah'ın onlara gazap ettiğini ve bununla cehennem ateşine düşeceklerini bilmedikleri halde yeyip içerler.

    Zeynel Abidin

  • Şüphesiz allah-u teala, ısrarla dilencilik yapan cimri kimseyi sevmez.

    Zeynel Abidin

  • Mü’min dua ettiğinde üç sonuçtan biri gerçekleşir: ya kendisine ahirette azık olur veya bu dünyada kabul olur ya da ona ulaşacak bir belayı geri çevirir.

    Zeynel Abidin

  • Şüphesiz, müslümanın allah'ı tanımasının nişanesi ve dininin kemali, yararsız sözleri terketmesi, az cedel yapması, hilimli, sabırlı ve güzel huylu olmasıdır.

    Zeynel Abidin

  • Hayrın tümü, insanın kendisini (çirkin işlerden) korumasıdır.

    Zeynel Abidin

  • Düşmanının senin hakkında allah'a karşı günah işlemekte olduğunu görmen, allah'ın bir yardımını olarak sana yeter.

    Zeynel Abidin

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.