İlber Ortaylı Sözleri 
Cumhuriyet monarşiyi, hükümdarlığı reddedecek ve tenkit edecektir; bu kaçınılmazdır. Fakat bizde maalesef bir müddet sonra ölçü kaçırılmıştır. Resme tıklayarak bu kategoride farklı bir söze geçebilirsiniz

Cumhuriyet monarşiyi, hükümdarlığı reddedecek ve tenkit edecektir; bu kaçınılmazdır. Fakat bizde maalesef bir müddet sonra ölçü kaçırılmıştır.


Yorum Yaz

"İlber Ortaylı - Cumhuriyet monarşiyi, hükümdarlığı reddedecek ve tenkit edecektir; bu kaçınılmazdır. Fakat bizde maalesef bir müddet sonra ölçü kaçırılmıştır." hakkında yaptığınız yorumlar da hakeret içeren yada onur kırıcı cümleler olmamalıdır. Lütfen sanata saygı çerçevesinde yorum yapınız. Diğer tüm sözlerde olduğu gibi "İlber Ortaylı - Cumhuriyet monarşiyi, hükümdarlığı reddedecek ve tenkit edecektir; bu kaçınılmazdır. Fakat bizde maalesef bir müddet sonra ölçü kaçırılmıştır." Sözlerine atılan hiçbir hakaret, küfür, argo içeren yorum kabul etmeyecektir. Göstermiş olduğunuz hassasiyetin tüm sözler için geçerli olduğunu unutmayınız.

captcha

Yapılan Yorumlar

Bu söze henüz yorum yapılmamış.

Diğer İlber Ortaylı Sözleri

  • Ruslar eğitimli, bilgin ve sanatçı bir halk ama büyük ressam ve romancıların torunları durgun. Akademinin icatları ve laboratuvarlarda elde ettikleri bilgiler sanayiye dökülemiyor. Rus halkı bizim şark komşumuz olan iranlılar gibi kültürel mirasına ve bil.

    İlber Ortaylı

  • Avrupa birliği gibi birliklerin içine girmek gerekir, fakat bunlara fazla bağlanmama, yani her an bavulu hazır iç güveyisi gelin kız durumunda girmeniz gerekir ki, bir kriz anında avi kolayca terk edebilesiniz veya hayatınıza devam edebilesiniz.

    İlber Ortaylı

  • Türkiye'nin sınırları bakımından, içindeki problemleri bakımından batı avrupa modelleriyle benzeşir yanları yoktur.

    İlber Ortaylı

  • Bünyesine girmek istediğimiz dünya (avrupa birliği) eğitimde geridir, gerilemekte değil, geridir.

    İlber Ortaylı

  • Cumhuriyet türkçe'dir, niye türkçe'dir; çünkü cumhuriyetin kökü "cumhur", cemaat anlamında "people" anlamında "congregation" anlamında bir arapça kelimedir; ama o kelimeden cumhuriyet ve cumhuriyet rejimini türeten türklerdir. Binâenaleyh mefhumun içerisi.

    İlber Ortaylı

  • Şarktaki gibi her sokağın ötesinde bir başka cemaat, her kapının arkasında başka dil, her semtte ayrı bir din gibi şeyler görünmez batı avrupa'da... Bu muhtelif kavimlerin birlikte yaşama meselesi akdeniz ortadoğu toplumlarına hastır. Hindistan alt kıtası.

    İlber Ortaylı

  • (mustafa kemal atatürk'ün sofya operası'nda izlediği bir icradan sonra sarf ettiği "adamların bizi balkan savaşı'nda niye yendiklerini anladım" sözünün şerhi mahiyetindedir. ).

    İlber Ortaylı

  • Bir opera eserini icra eden cemiyet, bir çok işi topluca yapabilme ve örgütlenme kâbiliyetine sâhip demektir.

    İlber Ortaylı

  • Liyakata dayanan terfi sistemi tıpkı eski cemiyetteki gibi devam etmektedir ve dolayısıyla da bu toplumda tıpkı eski osmanlı sistemi gibi sınıflaşma meydana gelmemektedir. Yani o anlamda bir sınıflaşma, sâdece belirli sınıfların hâkim olduğu ordular ortay.

    İlber Ortaylı

  • Osmanlı cemiyeti'nde şunu açık söyleyelim, klâsik devir "islâm devri" dediğimiz -abbasiye devri" ve "orta asya"da timurlenk ve onun oğulları uluğ bey zamanında süren klâsik parlak ilmî gelenek bitmiştir. Osmanlı dönemi bu klâsik ilmi geleneğin parlak olar.

    İlber Ortaylı

Söz Arama

Sevilen Sözler

Bu site tüm dünyada etki yaratmış sözleri aramanızı sağlayan bir arama motorudur. Sitemizde 75.000'den fazla sayıda söz bulunmaktadır. Beğendiğiniz sözleri saklayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.